Cek…..

      Cek….. ^ Cek ini hanya boleh diperoleh sekiranya anda sakit dan dimasukkan ke hospital atas apa jua sebab kacuali melahirkan bayi atau pembedahan kosmetik. ^ Cek ini hanya boleh diperoleh sekiranya anda mencarum dalam polisi takaful yang ada medical card di dalamnya. ^ Cek ini hanya boleh diperoleh ketika anda memulai caruman di kala anda tidak memerlukannya iaitu ketika anda masih sihat. Hanya pemohon yang sihat boleh mencarum dalam produk takaful/insurance. ……. 3 prengggan berbicara tentang cek, bosan! …….Ape yang best? Time tunaikan cek laa…. …….Yang bende dalam file oren tu ape? Oh ya, hari ini saya ke Great Eastern branch di kawasan Pulau Pinang, alaa…depan Padang Kota tu…menjenguk jika ada polisi client yang sudah siap. Taraa….ada 2! Cek cleint pun dah siap jugak. Akhir kata, Alhamdulillah….....

Diary oh diary….Great Eastern 2015, auummmm!!!

Ini adalah antara stok-stok diary yang telah saya order untuk client dan bakal client saya….Great Eastern 2015…aummm!!! Mai cepat dapatkan anda punya. Diary di atas adalah temapahan khas yang mana terdapat nama saya di dalamnya. Client-client semua…sila tunggu k, insyaALLAH akan dihantar kepada anda secara personal atau melalui pos…. Jom sekali...

Mencapai impian-impian ke bintang anda….

Anda mesti punyai impian atau angan-angan betul tak?? Kepada yang akan, baru atau pun sudah memasuki alam kerjaya anda mesti berimpian,  paling tidak pun pernah cuba bermimpi untuk: 1) Beli kete sendiri Tak kisahla Persona ke, Viva ke, Myvi ke…tak pun gah sikit, nak tukar pegi Merce A200 ke (my colleague pakai ni), BMW 5 series ke atau Mazda5 atau Audi….mesti ade kan 2) Beli rumah sendiri Banglo, double storey, landed, high-rise, condo, aprtment….silalah pilih mana satu ikut impian anda 3)Berkahwin 4) Mempunyai anak dan membina keluarga sendiri 5) Melancong pergi percutian keluarga atau bersama teman dan 6)Simpanan persaraan Yakinlah, semua impian-impian di atas pasti anda kecapi! Dengan syarat anda masih sihat dan mampu untuk bekerja seperti biasa atau luar biasa kerasnya. Tetapi…… Usaha akan terbantut sekiranya anda: 1) Sakit Dan 2) Hilang upaya untuk bekerja Oleh yang demikian, mari saya tunjukkan bagaimana dengan hanya menyimpan 10% dari gaji anda dalam simpanan bijak Great Eastern Takaful mampu menolong anda mencapai  impian-impian ke bintang anda.Trust me…ini simpanan legal punya. Bukan macam skim cepat cepat kaya, skim buluh emas, buluh perindu, Pak Man Telo dan lain-lain. Jika anda menyimpan 10% dari gaji anda melalui plan kesihatan dan simpanan kami, anda akan mendapat: 1) Manfaat plan perubatan berupadebit  medical card (limit beribu-ribu setahun) 2)Manfaat kematian, hilang upaya dan sakit kritikal 3) Manfaat kemalangan 4)Manfaat simpanan dan pelaburan. 5) Manfaat elaun hospital Simpanlah 10% dari gaji anda, sebelum kehabisan 100% wang poket anda ketika sakit, dan gapailah impian-impian ke bintang anda. Kita merancang, ALLAH yang menentukan. InsyaALLAH, Amin. 🙂 Hubungi saya, Nadzirah Aslan untuk rundingan plan berkaitan, 019-8765542...

Takaful kepada masyarakat; kisah 1

Tak perlu bayar bil RM4 ribu, dapat duit poket pula RM400… Client saya, Miss A dimasukkan ke hospital setelah 3 hari menahan sakit perut yang amat sangat. Sakit perut yang dianggap biasa pada mulanya, rupanya merupakan jangkitan pada bahagian hempedu batu karang. Setelah beberapa ujian dibuat, akhirnya doktor yang merawat beliau memutuskan untuk mencuba ‘conservative treatment’ dahulu untuk melihat hasilnya. Sekiranya jangkitan tersebut boleh dirawat, maka pembedahan tidak diperlukan. Oleh yang demikian, Miss A perlu ditahan di wad bagi membolehkan beberapa antibiotik yang berkepekatan tinggi (high dose of antibiotics such as Sulperazone and Flagyl), diberikan kepada beliau melalui cara intravena. Buat pengetahuan umum, Miss A merupakan seorang kakitangan perubatan di hospital swasta di Pulau Pinang. Jadi, untuk rawatan di wad, beliau menggunakan kemudahan ’employee benefit’ untuk ‘admission’ kali ini. Daripada keseluruhan bil beliau yang berharga RM4831.63 untuk rawatan selama 4 hari, beliau hanya perlu membayar sebanyak RM1.05. Selain itu, beliau juga merupakan seorang pencarum di polisi medical card Great Eastern Takaful sejak tahun 2013. Medical card beliau mempunyai manfaat elaun hospital sebanyak RM100/sehari. Jadi, walaupun beliau tidak menggunakan medical card untuk ‘admission’ pada kali ini, manfaat tambahan lain yang ada dalam medical card boleh digunakan. Setelah beliau discaj, beliau mendapat elaun sakit RM400 dalam bentuk cek daripada Great Eastern Takaful. (sila rujuk lampiran). Inilah salah satu cara bagaimana takaful digunakan untuk membantu meringankan beban kewangan anda di saat kecemasan di samping memberikan ketenangan fikiran. Tahniah saya ucapkan buat Miss A kerana telah mebuat pilihan yang betul melaui Great Eastern Takaful. Teringat pada awal perbualan kami ketika beliau mula-mula berhasrat untuk mengambil polisi kad perubatan peribadi Great Eastern takaful melaui...

Peningkatan kos perubatan di Malaysia…nak buat camane?

  Data di atas menunjukkan beberapa sebab peminjam gagal membayar hutang. Sebab utama merangkumi 26% adalah membayar perbelanjaan perubatan yang tinggi. Bagaimana untuk membuat persediaan bagi menghadapi saat-saat kecemasan ketika sakit yang pastinya menelan kos belanja yang tinggi? Caranya tak lain adalah melalui takaful perubatan. Tahniah kepada anda yang telah mengorak langkah dengan mengambil takaful perubatan ini. Eh, ape pulak takaful perubatan ni?? Takaful peruabtan ini secara ringkasnya ialah polisi perlindungan perubatan yang akan membayar kos perubatan anda sekiranya menghidap apa-apa penyakit, kemalangan, (yang mana akan menelan belanja beribu-ribu ringgit sekiranya perlukan pembedahan)  lumpuh kekal dan kematian. Mungkin anda yang membaca ini berasakan bahawa anda masih muda dan masih terlalu ‘awal’ untuk menghidap apa-apa penyakit, namu, saya ingin bertanyakan anda: a) Adakah anda yakin yang anda tidak akan ditimpa kemalangan esok, lusa atau hari-hari mendatang? 😛 b) Bukankah setiap daripada kita perlu merancang lebih awal perancangan kewangan masa depan ketika masih muda? 😛 Sekiranya anda belum mendapatkan polisi perubatan, dapatkannya sekarang ketika masih muda. Selain anda membayar caruman yang lebih rendah, perlindungan yang boleh dapat juga adalah komprehensif (menyeluruh) kerana keadaan kesihatan yang masih baik. Berikut saya kongsikan secara ringkas 5 komponen perlindungan yang terdapat dalam polisi perubatan: 1) Pampasan kematian/hilang upaya kekal 2) Pampasan perlindungan untuk 36 penyakit kritikal (Contoh kegagalan buah pinggang, strok, serangan jantung etc) 3) Kad perubatan – digunakan ketika perlu dimasukkan ke hospital apabila sakit atau perlukan pembedahan 4) Elaun harian apabila masuk ward- jumlah elaun adalah berdasarkan jenis pakej polisi yang anda ambil (biasanya RM100 sehari) 5) Caruman percuma sekiranya anda disahkan menghidap salah satu dari penyakit kritikal di atas Semoga anda lebih...